Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládové omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Těsto: V kastrolku se silným dnem svařte vodu, panenský olivový olej a sůl. Zmírněte plamen a vmíchejte mouku. Hněťte, dokud se z těsta nevytvoří koule, a pak odstavte z ohně. Nalijte do fritovacího hrnce olej a nastavte na střední teplotu. Připravte si mělkou mísu nebo velký talíř se zvýšeným okrajem, do kterého dáte cukr a skořici. Pomocí zdobícího sáčku se špičkou ve tvaru hvězdičky stříkejte tlusté proužky těsta přímo do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Hotové churros přendávejte pomocí děrované obracečky do mísy s cukrem a skořicí. Zatřeste mísou, aby se v cukrové směsi dobře obalily. Čokoládová omáčka: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni hořkou čokoládu (150 g) v polovině množství mléka (500 ml – sem tedy 250 ml). Ve zbylém mléce (250 ml) rozmíchejte kukuřičný škrob (1 lžíce) a vmíchejte do čokolády (150 g) spolu s cukrem krystal (4 lžíce). Neustále míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte z ohně a ušlehejte dohladka. Namáčejte churros v horké omáčce a pochutnávejte si.