Staňte se našimi fanoušky na:

Chutné - španělské Gazpacho

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Rajčata nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Hned je zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Oloupeme i okurku, cibulku a česnek. Z okurky odstraníme semínka a nakrájíme na kousky, které dáme do mísy s nakrájenými rajčaty a paprikami. Trochu zeleninové směsy si odložíme stranou, zbytek osolíme, přilijeme 300ml vody a vše rozmixujeme dohladka. Cibuli nakrájíme najemno, česnek otřeme se solí. Do pyré vmícháme pokrájenou cibulku s utřeným česnekem a promícháme. Dochutíme octem, solí, cukrem a nakonec přidáme drcený pepř. Plátky veky nakrájíme na kostičky a opečeme na polovině tuku dozlatova. Studenou polévku rozdělíme na talířky ( mističky ) a každou porci ozdobíme pokrájenou zelenou ( kterou jsme si odložili stranou ). Přidáme opečené krutonky, přilijeme několik kapek olivového oleje a posypeme lístky bazalky. Je to výborné, zdravé osvěžení,... Které potěší obzvlášť v létě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |12. července 2013
chutné Odpovědět
i |11. července 2013
1*** Odpovědět
daramacho |11. července 2013
dobré Odpovědět
jana.remkova.7 |7. července 2013
Paráda, krásné foto i recept:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!