Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
rýži přebereme, spaříme vroucí vodou, přecedíme a zalijeme studenou vodou pouze do potopení rýže a přivedeme k varu. Pak vlijeme osolené horké mléko a rýži uvaříme doměkka. Necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme pár kapek citronové šťávy. 2 bílky ušleháme do tuhého sněhu a poté i s máslovým krémem vmícháme do rýže . Dortovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, na dno vlijeme polovinu rýže, na ni pokladem vrstvu meruněk, posypeme skořicí a navrstvíme zbylou rýži. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 30 minut, Zbylé dva bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru a sníh naneseme na nákyp a cca 10 minut před dopečením.