Tousťák s česnekovou pomazánkou a ovocem
30
4
3
Koleno rozsekneme, umyjeme a dáme do tlakového hrnce. Přidáme pepř, nové koření, oloupanou cibuli a česnek, zalijeme vodou tak, ať máme koleno ponořené a uvedeme do varu. Posbíráme pěnu, která se na povrchu utvořila a uzavřeme poklicí. Vaříme 45 - 50 minut od bodu varu, hrnec stáhneme z ohně a necháme ještě 1/2 hodiny v uzavřeném hrnci. Maso z kolena obereme, nakrájíme na malé kousky a polévku ocedíme. Trošku polévky odebereme a ve vlažné rozmícháme želatinu. Polévku nalijeme na nakrájené maso, přidáme rozpuštěnou želatinu, promícháme, podle chuti dosolíme a nalijeme do forem nebo misek, které jsme vyložili mikroténem. Necháme v chladnu ztuhnout.