Staňte se našimi fanoušky na:

Chuťovky strýce Hanuše

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZÁVIN SE SÝREM 2 cibule, 2 barevné papriky, 3 rajčata, 1 lžička oleje, 2 žloutky, 350g mletého masa, sůl, drcený pepř, 2 stroužky česneku, 250g listového těsta, 100g strouhané nivy, hladká mouka na vál Papriky, rajčata a cibuli pokrájíme a podusíme v kastrůlku se silným dnem na lžičce oleje asi 8 minut. Vychladlou zeleninu dáme do mísy, přidáme maso, sůl, pepř, utřený česnek, jeden žloutek a všechno promícháme na hladkou hmotu. Listové těsto rozválíme na plát, potřeme ho masovou směsí a posypeme nivou. Těsto opatrně zabalíme do závinu a přendáme na plech s pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme cca 40 minut na 180°C. Můžeme jíst teplý i studený. NÁKYP SE ZELÍM 300g najemno nasekané cibule, 4 lžíce oleje, 1/2kg kysaného zelí, 125ml bílého vína, 1 lžíce cukru, 3 bobkové listy, drcený pepř, 1/2kg mletého masa, sůl, 1/2kg vařených brambor, 1 pórek 2 barevné papriky, 200ml zakysané smetany, 100g strouhaného sýra, máslo na zapékací mísu V V kastrolu necháme zesklovatět cibuli na 2 lžících oleje, přidáme zelí, víno, cukr, bobkový list a dusíme asi 5 minut. Na pánvi opékáme osolené a opepřené mleté maso na zbytku oleje, za stálého míchání asi 10 minut - maso by se nemělo slepit. Do vymazané mísy navršíme zelí, opečené maso a přikryjeme vařenými bramborami, posypeme nakrájenou paprikou a pórkem. Zakapeme smetanou a posypeme sýrem, pečeme asi 25 minut na 180°C. PASTÝŘSKÝ PÁJ 600g mletého jehněčího masa, 2 lžíce sádla, 1 střední červená cibule, 1 střední bílá cibule, 1 hlavička česneku, 4 cm čerstvého zázvoru, 2 lžičky skořice, 1 lžička chilli koření, sůl, pepř, voda BRAMBOROVÁ KRUSTA: 1kg brambor (typ C), 200ml mléka, 1 lžíce másla, sůl, tuk na pekáč Na pánvi na sádle osmahneme maso, to pak vyndáme na talíř. Ve výpeku z masa necháme zesklovatět cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor, skořici a chilli. Vrátíme maso, promícháme, osolíme, podlijeme 200ml vody a necháme pod pokličkou dusit asi 3/4 hodiny. V osolené vodě uvaříme brambory, s mlékem a máslem vymícháme do hladké kaše. Pekáček vymažeme tukem, rozprostřeme do něj podušenou masovou směs a zakryjeme vrstvou bramborové kaše, zapékáme cca 3/4 hodiny na 200°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!