Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulačka s fazolkami

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané cibule nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky, uvaříme litr vody. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a jak zpění přidáme všechnu cibuli, osolíme a necháme změknout. Jak zesklovatí přidáme brambory a ještě 1-2 minuty prudce mícháme, dokud se nezačne dno kastrolu připalovat. Základ zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme 10 minut zvolna vařit - do změknutí brambor. Mezitím přivedeme k varu dostatek osolené vody a 3-5 minut v ní povaříme nakrájené fazolky. Nenecháme je změknout příliš, stačí na skus, pak je scedíme a zchladíme ve větším množství studené vody (fazolky zůstanou zelené). Naběračkou odebereme polovinu pevných kousků z polévky. Zbytek obsahu kastrolu rozmixujeme ponorným mixérem a nerozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky. Ochutíme rozemnutou majoránkou, případně ještě osolíme. Přidáme okapané fazolky a necháme je ještě krátce prohřát. Na talíři posypeme natí jarní cibulky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!