Na cibulky: 800g oloupaných drobných cibulek, 8 chilli papriček nebo feferonek, špetka kyseliny citronové Na nálev promícháme vodu s octem, ochutíme cukrem, solí a kořením. Mícháme, dokud se cukr i sůl nerozpustí. Nálev necháme přejít varem a odstavíme. Necháme jej vychladit na pokojovou teplotu. Ve vlažné vodě rozpustíme kyselinu citronovou a vložíme omyté cibulky, zůstanou tak bílé. Vodu pomalu zahříváme a cibulky vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Pak je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Do sklenic rozdělíme omyté papričky, které také můžeme rozkrájet. Přidáme cibulky a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a při 85°C je sterilizujeme přibližně 22 minut. Cibulky přidáváme na obložené mísy, chlebíčky i jednohubky.