Staňte se našimi fanoušky na:

-Cibulová marmeláda-

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 4 dl červeného vína
  • 3 hřebíčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg červené cibule

Pracovní postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší měsíčky. Máslo si rozehřejte v hrnci a přidejte pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Zasypte cukrem, přihoďte veškeré koření (nejlépe v malém plátěném pytlíčku) a zalijte červeným vínem. Přiklopte pokličkou a duste na mírném plameni 40 až 50 minut. Na závěr dochuťte balzamikovým octem a přendejte do čistých skleniček. V ledničce vydrží 2 měsíce, ale její trvanlivost můžete prodloužit sterilizací. Rada: Cibulová marmeláda je vynikající například jako doplněk k sýrům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Victor |13. května 2014
1*** Odpovědět
Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!