Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulové bochánky - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív rozmícháme droždí s cukrem a 2 lžícemi špaldové mouky v 1 dl vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě zbylé mouky se solí. Pak přilijeme kvásek, rozpuštěné sádlo, ocet a 1,5-2 dl vlažné vody, zaděláme tužší těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí objem. Oloupané cibule nakrájíme na osminky, opečeme je na másle, posypeme cukrem a přelijeme octem. Přiklopíme, krátce podusíme a necháme zchladnout. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme bochánky. Potřeme je vodou, hustě posypeme vločkami a do středů uděláme důlky, ty naplníme cibulí. Okraje bochánků na několika místech nařízneme, dáme na plech s pečicím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 1/2 hodinky kynout. Pečeme asi 10 minut na 220°C, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě asi 30 minut. 1 sáček sušeného bio droždí nahradí kostku čerstvého droždí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!