Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulové omáčky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • vývar (z masoxu)
  • hladká mouka
  • ocet
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • máslo
  • rajský protlak
  • cibule
  • kyselá okurka

Pracovní postup:

  1. CIBULOVÁ ZÁKLADNÍ: 150g cibule, 40g másla, 60g hladké mouky, pepř, sůl Z másla, sekané cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou nebo vývarem, promícháme, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání, případně zředění, povaříme. Nakonec přecedíme a podle chuti přisolíme. Omáčka je vhodná k vařenému hovězímu nebo vepřovému uzenému masu, příloha houskový knedlík, těstoviny nebo gnocchi.
  2. CIBULOVÁ PIKANTNÍ: 2 velké cibule, 2 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky, asi 4dl vývaru z masoxu nebo masa, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce octa, 4-5 kyselých okurek, pepř, sůl, špetka cukru Z tuku a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vývarem. Nastrouhanou cibuli zpěníme na lžíci tuku, pak přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme všechno smícháme a povaříme. Potom okyselíme octem, případně trochu přisladíme a svaříme dohusta. Okurky nakrájíme nadrobno, dáme do omáčky a povaříme ještě asi 3-5 minut. Omáčka je vhodná k pečenému masu, kotletám nebo játrům připraveným jako minutka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!