Oloupané cibulky nakrájíme na kolečka a dáme do širšího kastrolu. Přidáme víno, cukr, lžičku soli, oregano i rozmarýn a přivedeme k varu. Přikryjeme a dusíme na střední teplotu asi 10 minut, podle potřeby podlijeme. Pak cibuli scedíme a necháme na sítu okapat. Trochou másla vymažeme formu na koláč (pr.asi 28cm), listově těsto rozválíme na plácku a dáme do formy tak, aby přesahovalo několik centimetrů přes okraj. Těsto potřeme zbytkem másla, poklademe je polovinou obou salámů, na ně rozložíme cibulky a pak zbylé plátky salámu, které stočíme do vějířků. Do smetany, rozkvedlané s vejci, přimícháme sýr, osolíme a opepříme, a přelijeme náplň. Pečeme při vyšší teplotě asi 20 minut, pak teplotu snížíme a dopečeme ještě asi 10 minut. Hotový koláč posypeme petrželkou nebo jinými bylinkami.