Staňte se našimi fanoušky na:

Cikánský guláš

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
58× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky masa a chvíli společně smažíme, dokud se nevysmaží šťáva. Podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni. Hovězí změkne v papiňáku asi za 45 minut, slepice o trochu dříve. Do měkkého masa vmícháme zeleninu nebo lečo, klobásu pokrájenou na kolečka, kousky nakrájené feferonky. Zahustíme podle potřeby hrstkou mouky nebo lžičkou solamylu namočeného ve třech lžících studené vody. Přidáme utřený česnek a podle potřeby dosolíme. Omáčku se solamylem už nesmíme dlouho vařit. Pokud jsme použili mouku, musíme ji naopak ješte dvacet minut provařit, aby se ztratila moučná chuť. Guláš nejlépe chutná s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ujc|15. září 2015
Jaká slepice? V ingrediencích žádná slepice není ...í Odpovědět
Majdalena|28. května 2013
dělám podobný Odpovědět
marie.huttlova|18. května 2013
dneska vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!