Staňte se našimi fanoušky na:

Čínská pečená kachna

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu dobře omyjte, z břišní dutiny od straňte přebytky tuku. Osušte kuchyňským papírem a na několika místech propíchejte. Pak kachnu na dvacet sekund ponořte do vroucí vody, následně přendejte na mřížku v pekáčku a dvě hodiny ji chlaďte v lednici. Udělejte glazuru: sójovou omáčku při veďte na mírném plameni k varu a nech te minutu probublávat. Pak k ní přidejte 125 ml vody, med, sherry, cukr a koření. Zahřívejte, aby se cukr rozpustil, a odložte. Troubu předehřejte na 200 °C. Pomerančovou kůru, badyán a skořici dejte do břišní dutiny kachny a sepněte ji pomocí pečicích jehlic nebo svažte provázkem. Kachnu potřete glazurou a položte ji předkem dolů na poolejovanou mřížku v pekáči vyloženém alobalem. Pečte hodinu a často potírejte glazurou. Pak kachnu obraťte na záda, pečte další hodi nu a opět velmi často potírejte glazurou. Kachnu podávejte nakrájenou na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
jo 1+++ Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
petr.helman.5|6. června 2013
je třeba zkusit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!