Staňte se našimi fanoušky na:

Čínský salát

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
64× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse rozlámeme nudle z čínské hovězí polévky (lepší je "orientální" příchuť, ale na tu jsem v ČR ještě nenarazila. O to víc se pak musí „orientálně“ dochutit). Přiložené pytlíčky s dochucovadlem schováme na zálivku. Potom nakrájíme zelí na velmi jemné nudličky. Najemno nakrájíme i jarní cibulku (hlavně zelenou část) a nastrouháme na hrubém struhadle mrkev. Do hrnku vysypejte oba pytlíčky z polévky a smíchejte s: 0,5dcl oliv. oleje, 1 lžíce octa 3 lžíce sojové omáčky 2 lžíce worchestrové omáčky 1 lžíce moučk. cukru troška soli Mezitím na pánvi lehce osmahneme mandle spolu se sesamovými semínky (pozor! Ať je nespálíte, trvá to jenom chviličku a semínka doporučuji přidat až později, spálí se, než by se opekly mandle!). Poté omáčku a mandle nalejeme na salát a dobře promícháme. HOTOVO! Pokud se Vám zdá salát "suchší", přidejte trochu olivového oleje, pokud je málo zálivky, tak já od oka přidávám sojovku nebo worchester nebo cukr nebo ocet…podle toho, jak vám to chutná. Většinou se to odvíjí od velikosti zelné hlávky :-)….zálivka by měla být na chuť malinko kyselá a pikantní!!!! Tento recept mám z Chicaga, dělám ho léta k různým příležitostem a vždycky úspěch.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

astugijk|30. června 2014
pro kolik osob je tento recept? děkuji Odpovědět
Jana 9|20. ledna 2014
ukládám Odpovědět
vendula.kutova.98|2. řijna 2013
mňam :-) Odpovědět
sara946|4. července 2013
ty nudle předtím přeliješ ještě horkou vodou? Odpovědět
tereza.civikpunkerka|6. června 2013
to zni zajimave Odpovědět
Kohout domácí|18. února 2013
... už se mi sbíhají sliny ....... kdo Vás fotil ? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!