Staňte se našimi fanoušky na:

Čirůvka zemní na smetaně

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kopr
  • pirožky s masem jako příloha
  • 500 g čirůvky zemní
  • asi 1/2 lžíce mouky hladké
  • 2 lžíce sádla
  • 4 lžíce smetany
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Houby nakrájejte na plátky, drobnější kloboučky nechte vcelku. Na rozpuštěném sádle osmahněte cibuli nakrájenou nadrobno a na ní pak zvolna duste osolené houby. Před dokončením zaprašte moukou, osmahněte a vmíchejte smetanu, nechte přejít varem. Nakonec posypte nadrobno sekaným koprem. K tomu se skvěle hodí pirožky plněné masem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!