Staňte se našimi fanoušky na:

Citronová babeta

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HRNEK = 250 ml Vejce utřeme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, olej a znovu vyšleháme. Pak přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme citronovou štávu a kůru. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme při 160 °C cca 1:15 hod. - vyzkoušíme špejlí. Babetu lze upéct také v domácí pekárně. Do nádoby dáme nejdříve tekuté a pak sypké suroviny a pekárnu zapneme na program DORT. Po ukončení míchací fáze programu vyndáme háky. Propečení kontrolujeme špejlí. Babetu jsem vyndávala 20 minut před ukončením programu, takže doporučuji opravdu hlídat. Vychladlou babetu pocukrujeme a nakrájíme na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |31. května 2015
Děkuji :-) Odpovědět
planeta |29. května 2015
ráda vyzkouším, ** Odpovědět
SimoneckaC |6. května 2015
Děkuji :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!