S GREPEM rýže, 2 citrony, 2 grepy, zázvor, koriandr, skořice, pepř, sůl, třtinový cukr nebo med Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, Oloupané citrony a grepy nakrájíme na tenké plátky (bez bílých středů a tuhých slupek). Oloupeme zázvor, nakrájíme na malé kostičky. Kousky citrusů i zázvorové kostičky opečeme na oleji, přidáme rýži, skořici, mletý koriandr, promícháme a krátce prohřejeme. Podle kyselosti citrusů dosladíme třtinovým cukrem nebo medem a dochutíme šťávou z citrusů, skořicí, pepřem a čerstvým koriandrem. INDICKÁ - z nevařené rýže indická rýže, olivový olej, cibule, hořčičné semínko, kurkuma nebo Garam masala, chilli papričky, šťáva a kůra z citronu, sůl Na rozpáleném oleji opečeme hořčičná semínka a když začnou praskat, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Hned jak cibule zesklovatí, přimícháme k ní indické koření a chilli papričky. Přidáme rýži, propláchnutou v horké vodě a zalijeme ji potřebným množství horké osolené vody. Až změkne, přidáme citronovou šťávu a kůru, promícháme. EXOTICKÁ - z vařené rýže zbytky rýže, cibule, indické koření, syrová brambora, podle chuti např. kari, sójová omáčka apod. Zbytky vařené rýže opečeme prudce s cibulí a indickým kořením. Horkou rýži necháme v teple a na jiné pánvi zprudka opečeme nahrubo nastrouhanou syrovou bramboru. Další koření a případně exotické ingredience přidáme podle chuti. Všechno smícháme.