Staňte se našimi fanoušky na:

Citrónové cukroví s krémem

Autor receptu: tamata (9 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(1 hlas)
Ohodnotit recept
343× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto. Margarín si nakrájíme na menší kousky, aby se nám lépe pracovalo a těsto pořádně prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto necháme hodinku odležet v lednici.
  2. Poté si těsto vyválíme asi na 5 mm tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky. Pokud použijeme více vykrajovátek, myslíme na to, že budeme cukroví slepovat a potřebujeme tedy od každého tvaru sudý počet :) Vykrajované tvary dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, ale opravdu pečlivě kontrolujeme, protože linecké se snadno připálí.
  3. Teď si připravíme náplň: máslo necháme dostatečně zteplat a uvedené ingredience společně vyšleháme do krému.
  4. Dále připravíme citrónovou polevu: do cukru přidáme šťávu z citronu a lžičku vody a třeme do hladka, dokud nám nevznikne konzistence, která se bude dát roztírat po cukroví. Případně přidáme cukr nebo vodu, abychom dosáhli požadované konzistence.
  5. Nyní si vezmeme upečené linecké cukroví, které slepujeme připraveným krémem. Každý kousek cukroví poté rozetřeme na povrchu citrónovou polevou a sypeme barevným zdobením.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |22. května 2013
vyzkouším Odpovědět
AdyDari |22. května 2013
hezké! Odpovědět
beaa |16. května 2013
ukladam Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Vypadá báječně. Odpovědět
mamina1985 |15. května 2013
teda,mnamka další Odpovědět
lucie.s.kopecka |15. května 2013
to je nádhera :))) hned bych si dala Odpovědět
laetti |15. května 2013
hned bych si dala! Odpovědět
eviti |15. května 2013
vypadá nádherně Odpovědět
water |14. května 2013
krásné foto, zkusím :-) Odpovědět
Vlasta78 |13. května 2013
perfektní recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!