Na citrónový krém: Citróny omyjeme, kůru z nich nastrouháme (jen žlutou část kůry), zbytek vymačkáme. Šťávu i kůru vyšleháme se čtyřmi žloutky a cukrem (bílky uchováme na sníh) - poté šleháme do ztuhnutí nad vodní lázní. Poté do citrónového krému postupně vmícháme 100 g másla, které se ve směsi rozpustí. Celé to pak dáme do ledničky vychladit.
Na těsto: 150 g změklého másla utřeme s cukrem, žloutky a solí do hladké směsi. Do směsi postupně přidáváme mouku tak, aby se těsto nelepilo. Dáme na hodinu do lednice. Těsto vyválíme na plát tlustý asi 5 mm. Sklenicí z něj vykrajujeme kolečka, jejichž průměr je o něco větší než průměr košíčků (musí vystačit i na boky). Těstem vysteleme košíčky a propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme na 170 °C asi čtvrt hodiny - poté vyndáme fazole a pečeme ještě 5 minut.
Košíčky: Z bílků ušleháme sníh. Vychladlé upečené košíčky naplníme citronovým krémem, nahoru dáme sníh a dáme na chvilku zapéct do trouby.