Staňte se našimi fanoušky na:

Citronové košíčky se sněhovou čepicí

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na citrónový krém: Citróny omyjeme, kůru z nich nastrouháme (jen žlutou část kůry), zbytek vymačkáme. Šťávu i kůru vyšleháme se čtyřmi žloutky a cukrem (bílky uchováme na sníh) - poté šleháme do ztuhnutí nad vodní lázní. Poté do citrónového krému postupně vmícháme 100 g másla, které se ve směsi rozpustí. Celé to pak dáme do ledničky vychladit.
  2. Na těsto: 150 g změklého másla utřeme s cukrem, žloutky a solí do hladké směsi. Do směsi postupně přidáváme mouku tak, aby se těsto nelepilo. Dáme na hodinu do lednice. Těsto vyválíme na plát tlustý asi 5 mm. Sklenicí z něj vykrajujeme kolečka, jejichž průměr je o něco větší než průměr košíčků (musí vystačit i na boky). Těstem vysteleme košíčky a propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme na 170 °C asi čtvrt hodiny - poté vyndáme fazole a pečeme ještě 5 minut.
  3. Košíčky: Z bílků ušleháme sníh. Vychladlé upečené košíčky naplníme citronovým krémem, nahoru dáme sníh a dáme na chvilku zapéct do trouby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
jaroslav.hulka |12. června 2014
1+++ Odpovědět
sonizna |22. května 2014
Můj oblíbený i když pracný dezert. Odpovědět
Lenka 17|12. června 2014
to zní chutně Odpovědět
vera.baierova.58|6. června 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!