Sušenky nasypeme do igelitového sáčku a rozdrtíme je válečkem (nebo použijeme robot). Nasypeme je do mísy, přidáme změklé máslo a rukou vše propracujeme. Hmotu upěchujeme na dno a zčásti také na okraje máslem vymazané dortové rozevírací formy a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Ve velké míse smícháme mascarpone, žloutky, vanilkový pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr (na míchání nepoužíváme mixér, aby v hmotě nevznikly bubliny). Nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a nastrouhaný zázvor a opatrně mícháme, až vznikne tekutý krém. Nalijeme ho na sušenkový základ ve formě a necháme 5 minut stát, aby se krém dostal do každé štěrbiny sušenek. Pak cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut. Koláč necháme asi 3 hodiny chladnout, pak jej uvolníme z formy a nakrájíme na řezy,