NA DNO: 250 máslových sušenek a 125 g rozehřátého másla. Sušenky rozdrobíme a smícháme je s rozehřátým máslem. Rozložíme je na dno formy o průměru 22 cm a přitlačíme je. Formu vložíme na půl hodiny do ledničky. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 750 g tučného měkkého tvarohu, 115 g krupicového cukru, 100 ml citronové šťávy, 3 vejce. Tvaroh a cukr vyšleháme dohladka, zašleháme citronovou šťávu a postupně vejce. Tvarohovou směs vlijeme do formy na sušenky, vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme asi 50 minut. Koláč necháme vychladnout a poté vložíme na 3 hodiny do ledničky. CITRONOVÁ POLEVA: 100 g moučkového cukru, 210 g neslazeného kondenzovaného mléka, citronová kůra a šťáva z 1 chemicky neošetřeného citronu. Do misky nasypeme cukr a vlijeme kondenzované mléko a šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmícháme citronovou kůru a šťávu. Koláč opatrně vyjmeme z formy a polijeme ho citronovou polevou. Nakonec ozdobíme lístky máty a poprášíme moučkovým cukrem.