Staňte se našimi fanoušky na:

Citronový řízek a středomořský salát

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Salát omyjeme, natrháme jej na větší kousky a necháme okapat. Olivy také dáme okapat. Z papriky pak odřízneme vršek, odstraníme z ní jadýrka, dužinu omyjeme a nařežeme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je rovněž na kolečka. Kukuřici necháme okapat, dáme ji do mísy spolu se salátem, olivami, paprikou a cibulí. Ocet ředěný lžící vody okořeníme solí, pepřem i cukrem. Vmícháme do něj dvě lžíce oleje.
  2. Rozmarýn opereme, osušíme a jehličky otrháme od stonků. Citron omyjeme v horké vodě, osušíme jej a pak nakrájíme na kolečka. Maso také omyjeme, osušíme, příčně rozpůlíme a okořeníme solí a mletým pepřem. Na teflonové pánvi ohřejeme lžíci oleje. Řízky opékáme asi 3 - 4 minuty z každé strany. Přidáme citron i rozmarýn a opečeme je.
  3. Salát opatrně přelijeme octovou zálivkou. Maso naservírujeme s plátky citronu a trochou salátu. Jednotlivé porce posypeme hoblinkami parmazánu. Zbylý salát podáváme v míse zvlášť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!