Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
V míse smíchejte rozdrcené křupky, cukr a rozpuštěné máslo. Přitlačte je ke dnu a stranám dortové formy /průměr 23 cm/. Na náplň spojte citronovou šťávu a vodu v rendlíku s těžkým dnem a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, než želatina změkne, vmíchejte do ní cukr, vejce a citronovou kůru. Při středním žáru zahřívejte za neustálého míchání až skoro k varu. Nenechte tekutinu vařit, odstavte ji včas z plotny. Ve velké míse důkladně prošlehejte máslo s žervé, postupně vmíchejte citronovou želatinu a nechte chladit. V míse ušlehejte smetanu, pak ji opatrně vmíchejte do citronové želatiny, vlijte do připravené krusty z těsta. Před podáváním nechte 3-4 hodiny v ledničce.