Cizrnu máčejte přes noc v dvojnásobném množství vody. Vodu sceďte a cizrnu vložte do hrnce. Přidejte tolik vody, aby cizrnu překrývala asi o 7,5 cm; přidejte 1/2 čl soli a vařte 10 minut. Sbírejte všechnu pěnu, která se hromadí na povrchu, přikryjte a mírně vařte 40 minut až 1 hodinu, dokud cizrna nezměkne. Potom slijte vodu. (Pokud se chystáte připravovat omáčku, ponechte si asi 100 ml této vody.) Na středním plameni rozehřejte v hrnci ghí nebo olej a osmažte kmín. Potom přidejte nakrájené čili a zázvor. Přidejte kurkumu a hned potom nakrájenou papriku. Kousky papriky obracejte vařečkou. Když změkne a zhnědne, přidejte osušenou cizrnu a míchejte 3 minuty. Dosolte zbytkem soli. Chcete-li omáčku, přidejte vodu, kterou jste si ponechali, případně jedno nakrájené rajče, a vařte ještě 5 minut.