Staňte se našimi fanoušky na:

Clafoutis

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 120g cukru moučky, 200ml smetany ke šlehání, 160g hladké mouky, 3 vejce, 100ml mléka, špetka soli Náplň: 800g čerstvých třešní, 100g cukru krupice, 100ml vody, 2 lžíce třešňovice, 2 lžíce pudinkového prášku Polovinu třešní vypeckujeme, jen lehce podlijeme vodou a povaříme s krupic.cukrem cca 5 minut. Pak přilijeme vodu s pudinkovým práškem a vše povaříme ještě asi 2 minuty. Nakonec přidáme třešňovici. Žloutky s moučk.cukrem utřeme do husté pěny,bílky a smetanu ušleháme a postupně zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Pak postupně přidáváme osolenou hladkou mouku a mléko. Zapékací misku (nejlépe porcelánovou) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozetřeme třešňovou náplň a zalijeme těstem,na povrch rozložíme zbylé třešně. Nejprve asi 15 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°, potom dopékáme ještě dalších 30 minut při 160°. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem. Poznámka: Clafoutis je vlastně taková bublanina po francouzsku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!