SALÁT Petera Nagye: 200g kuřecích a krůtích prsou, anglická slanina, olej, cibule, ledový salát, salátová okurka, rajčata, černé a zelené olivy, Gran Moravia + olej, koření gyros, 2 prolis. stroužky česneku, kečup, solamyl - Obě masa nakrájíme a naložíme do marinády z oleje, Gyrosu, česneku, solamylu a kečupu, necháme odležet. Zeleninu nakrájíme na středně velké kousky, salát natrháme a dáme do mísy. Na rozpáleném oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli a špek, pak přidáme maso a opečeme. Hotové maso dáme na zeleninu, přidáme olivy, salát posypeme hoblinami sýra. Můžeme přidat i krutony a dresink podle vlastní chuti.
KUŘECÍ PRSA NA ŠPÍZU Richarda Tesaříka: 150g kuřecích prsou, 2 plátky vepřové šunky, 2 plátky anglické slaniny, dijonská hořčice, 1 šalotka, instantní jíška, olivový olej, mořská sůl, černý pepř - Maso naklepeme, položíme na ně plátky slaniny, obrátíme a na druhou stranu dáme plátky šunky, Zarolujeme, lehce dotáhneme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky podélně napíchneme na špíz. Lehce opékáme na olivovém oleji asi 4 minuty z každé strany. Špíz vyndáme, na měsíčky nakrájenou šalotku necháme v pánvi lehce zesklovatět, přidáme dijonskou hořčici a lehce tmavou jíšku, povaříme. Na talíři špíz podlijeme dijonskou omáčkou se šalotkou. Jako příloha jsou skvělé bramborové rösti, dají se koupit už hotové, jen je opečeme v troubě.
KRŮTÍ STEHNO Jaroslava Uhlíře: 1 krůtí stehno, špek, bobkový list, nové koření, 1 červené zelí sterilované, cukr, sůl, ocet, 2 syrové brambory, 1/2kg vařených brambor, 1 vejce, krupice - Stehno na několika místech nařízneme a prošpikujeme špekem, pak ho dáme na pekáček, přidáme bobkový list a nové koření. Podlijeme vodou a pečeme zhruba 2 hodiny na 170°C. Zelí uvaříme do poloměkka, přimícháme nastrouhané syrové brambory a zelí zahustíme. Chvilku povaříme, osolíme a dochutíme cukrem a octem. Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme, pak nastrouháme, přidáme vejce, sůl a podle potřeby krupici, aby se těsto nelepilo. Vyválíme knedlíky a vaříme je v osolené vodě cca 25 minut.