GULÁŠ SE SALÁTEM - Eva & Vašek: 600g předního hovězího, 200g cibule, sádlo, mletá sladká paprika, rajský protlak, 1/2l hovězího vývaru, sůl, kmín, majoránka, česnek, citronová kůra, 3 zrnka pepře, hladká mouka + 1 čínské zelí, 3 rajčata svazek jarní cibulky, olivový olej, bazalka, sůl, kmín - Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Na sádle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso a opečeme ho. Zaprášíme paprikou, přidáme rajský protlak, osmahneme a podlijeme vývarem. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, kmín a celý pepř. Dusíme, až je maso měkké. Nakonec přidáme majoránku a zahustíme moukou. Čínské zelí nakrájíme na tenké proužky, jarní cibulku najemno a rajčata na kousky. Osolíme, přidáme kmín, nasekanou bazalku a zakapeme olejem.
KUŘE NA PESTU, TĚSTOVINY A SALÁT - M. Dolinová & K. Zima: 1/2kg kuřecích prsou, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžičky červeného pesta, sladká smetana, špagety, sůl, pepř, olivový olej + 1/2 ledového salátu, 1 jablko, 6 ředkviček, 1 červená cibule, sušená bazalka, 2 lžíce medu lžíce vinného octa, zakysaná smetana - Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku, na plátky krájený česnek, červené (rajčatové) pesto, sůl, pepř a nakonec sladkou smetanu. Necháme povařit až směs lehce zhoustne. Uvaříme špagety v osolené vodě s kapkou oleje (na skus), slijeme je a promícháme s omáčkou. Nakrájíme ledový salát na větší nudličky, neoloupané jablko a ředkvičky na tenké plátky, červenou cibuli na kolečka. Přidáme sušenou bazalku, med, vinný ocet, sůl a zakysanou smetanu. Všechno promícháme ve velké míse a přidáme na talíř k hlavnímu jídlu.