Staňte se našimi fanoušky na:

Čočka na kyselo - nas nejoblibenejsi

Autor receptu: Juana (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čočku přebereme a propereme studenou vodou. Poté ji namočíme alespoň na hodinu do studené vody. V této vodě poté čočku uvaříme doměkka. Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu. Nyní oloupeme a nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova. Vše zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody scezené z čočky. Do směsi přidáme též podle chuti ocet. Vše povaříme a poté vmícháme do uvařené čočky. Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme. Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem. Nejlepší je čočka teplá.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mikotka |10. února 2015
krásná fotka hned bych si porci dala Odpovědět
Hanina |26. září 2013
klasika,1* Odpovědět
Peťa:-) |22. června 2013
krásná aranž Odpovědět
Zůz |4. května 2013
jé čočka, na tu jsem zapomněla Odpovědět
Effka.jesterka|14. řijna 2015
výborné :) Odpovědět
Tomkor|10. února 2015
právě si pochutnávám..je to pecka :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!