Staňte se našimi fanoušky na:

Čočka s uzeninou jako minutka

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či lépe uzené maso,můžeme podlít malinko olivovým olejem - dle libovosti uzeniny. Lehce osmažíme a přidáme scezenou čočku, tu stačí jen prohřát, nijak dlouho nevařit! Zničily by se vitamíny z klíčků, většinou je už velmi měkká. Dochutím sojovou omáčkou - obvykle několika druhy, slanou i sladkou dle chuti. Podáváme teplé s čerstvým chlebem a kyselou okurkou. Pokud spěchám stačí ji nechat namočenou 1-2 hodiny a uvařit. Zdravější je však naklíčená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |25. června 2013
zajímavé Odpovědět
Bobina |7. dubna 2013
neobvyklé, ale také zdravé papáníčko, šup s tím do oblíbených Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
Neobvyklý, ale zkusím, mám na to chuť, luštěniny miluju, hlavně všechy čočky, co jich je... Odpovědět
Šuldeska |12. března 2013
Zajímavý recept. Odpovědět
JanaB |8. března 2013
Rychlé jídlo, vyzkouším. Odpovědět
antonin.vavrik |8. března 2013
Moc zajímavé Odpovědět
šanela |8. března 2013
mňam, tak to si nechám líbit :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!