Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládového mousse jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Piškot: Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vyložte formu (plech) s nízkými okraji o rozměrech 30 x 40 cm pečicím papírem. Ve středně velké míse smíchejte mouku a kakao. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte vejce a žloutky navíc do krémova. Vysokou rychlostí šlehejte dotuha bílky, až se začnou tvořit růžky. Vmíchejte bílkový sníh do žloutkové směsi, pak přidejte suché přísady. Stěrkou rozetřete do formy těsto, mělo by vytvořit vrstvu vysokou 1,5 cm. Pečte cca 10 minut a nechte zcela vychladnout. Čokoládový mousse: Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte žloutky (8 kusů) a cukr krystal (75 g) doběla, až získají krémovou konzistenci. Svařte mléko (250 ml) v kastrolku na mírném plameni. Nalijte za neustálého šlehání polovinu horkého mléka do žloutků s cukrem. Vraťte zpátky do kastrolku na oheň. Stále míchejte, až začne směs ulpívat na metličce. Dejte do velké mísy mléčnou nasekanou čokoládu (600 g) a hořkou čokoládu (150 g) a nalijte na ni uvařenou pudinkovou směs. Promíchávejte dohladka, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Zakryjte a dejte vychladit do lednice. Do studené směsi jemně vmíchejte šlehačku (250 ml). Dejte stranou na pozdější použití. Vyložte hlubokou chlebíčkovou formu 23 x 12 cm pečicím papírem. Upečený piškot nakrájejte nejdřív napolovic a pak vodorovně, takže získáte 4 pruhy těsta. Dejte na dno jeden pruh piškotu. Pokryjte vrstvou čokoládového moussu 1 cm vysokou. Postup zopakujte se zbylými piškoty i moussem. Vrchní vrstva by měla být piškotová. Zakryjte a dejte přes noc vychladit do lednice. Vyklopte na servírovací podnos a před podáváním poprašte hořkým kakaovým práškem.