Žloutky utřeme se 4 lžícemi teplé vody, 50g cukru a vanilkovým cukrem. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkové hmoty. Mouku smícháme s kakaem a solamylem a také vmícháme do žloutkové hmoty, promícháme. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 200°C. Upečený piškot vyndáme z trouby, vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Pečící papír potřeme troškou vody a opatrně odstraníme, piškot svineme a necháme vychladnout na mřížce. Za stálého míchání zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj 40 ml smetany, máslo, rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Směs nalijeme na alobal a necháme ztuhnout. Zbytek smetany ušleháme dotuha. Čokoládovou směs rozmixujeme a vmícháme do šlehačky. Piškot rozvineme, potřeme krémem a zase zarolujeme. Necháme chladit asi 2 hodiny v lednici. Nakonec pocukrujeme a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.