Dortová a sušenková "lízátka" - bio
60
1
2
Čokoládu nalámeme a pomalu rozpustíme nad párou v hrnci. Mícháme tak dlouho, dokud se skoro celá nerozpustí. Pak ji odstavíme a za stálého míchání necháme rozpustit úplně. Teplota by neměla přesáhnout 50°C, čokoláda pak bude mít správnou teplotu a bude hladká. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme až po okraj do formiček na vajíčka (formičkou zlehka klepneme o stůl, nebudou se nám pak dělat případné vzduchové bublinky), přebytečnou čokoládu odstraníme stěrkou. Dáme do ledničky a necháme cca 2 hodiny ztuhnout. Pak vajíčka vyklepneme a štětcem namočeným v rozpuštěné čokoládě můžeme jednotlivé díly k sobě slepit. Ke zdobení použijeme polevy v tubičkách a cukrářské zdobení.