Do velké mísy dejte čokoládu. V další míse ušlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, žloutky a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. V kastrolku svařte na středně velkém plameni smetanu a mléko. Odstavte z ohně. Polovinu této směsi přidejte do žloutků s cukrem a důkladně ušlehejte. Přendejte do kastrolku se zbytkem mléka a smetany a vraťte zpátky na oheň. Dřevěnou vařečkou nepřetržitě promíchávejte, až začne směs houstnout a ulpívat na ní. Odstavte z ohně a nalijte na čokoládu. Promíchávejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezačne být hladká a hustá. Zakryjte a nechte zcela vychladnout. Přendejte do zmrzlinového strojku a podle návodu vyrobte ze směsi zmrzlinu. Pokud nemáte zmrzlinový strojek, dejte směs v kovové míse do mrazničky. Vždy když začne tuhnout, ušlehejte elektrickým mixérem nebo ručně do krémová. Opakujte třikrát až čtyřikrát. Jak servírovat: Na talíř položte tři sklenky. Do jedné nalijte skleničku Baileys, do druhé skleničku kávy a do třetí dejte kopeček čokoládové zmrzliny. Toto je dávka pro jednu osobu. Podávejte okamžitě a nechte na hostech, jak možnosti zkombinují. Tradiční způsob je nalít Baileys i kávu na zmrzlinu.