Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové bábovky s vanilkovou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hořkou čokoládu najemno nastrouháme, máslo s oběma cukry utřeme do pěny a zašleháme žloutky. Potom vmícháme čokoládu a kávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s mandlemi a strouhankou ho zapracujeme do krému. Tukem vymažeme a cukrem vysypeme 4 šálky (obsah 200ml) a cca 1 cm pod okraj naplníme krémem. Do hrnce s vodou dáme pařáček a dáme na něj šálky. Vodu přivedeme k varu a přikryté pokličkou necháme asi 45 minut pařit. Omáčku v prášku rozmícháme v mléce a vyšleháme do hladkého krému (omáčku můžeme připravit i z vanilkového pudinku). Ze 2/3 mléčné čokolády škrabkou nastrouháme roličky, zbytek rozehřejeme, naplníme mikrotenový sáček s odstřihnutým růžkem. Vanilkovou omáčku rozdělíme na talířky, do omáčky vyklopíme bábovičky, posypeme je moučkovým cukrem a roličkami čokolády. Rozehřátou čokoládu nastříkáme do omáčky a nožem ozdobně dotvarujeme. Nakonec, jako ozdobu, přidáme mochyni.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!