Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Čokoládu pomalu rozpustíme za stálého míchání v horké vodní lázni, která nesmí vřít (má mít asi 80°C) ani teplota čokolády při rozpouštění by neměla přesáhnout 60°C. Papírové košíčky vytřeme štětečkem slabou vrstvou čokolády a dáme do ledničky ztuhnout. Postup zopakujeme, aby byla vrstva čokolády silnější. Dáme znovu ztuhnout a pak košíčky sloupneme. Kávu spaříme 4 lžícemi vody, změklé máslo utřeme s cukrem a kávou do pěny, pak přidáme brandy. Čokoládové "skořápky" plníme krémem, povrch potřeme čokoládou a ztuhlé bonbonky otočíme dnem vzhůru, dáme je do papírových košíčků a ozdobíme je marcipánovým kávovým zrnkem.