Nejprve si připravíme brownies. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Smícháme mouku, kypřící prášek a překrájené mandle. Čokoládu rozpustíme s máslem nejlépe na vodní lázni. Poté, co směs trochu zchladne, přidáme ji k vyšlehaným vejcím a zapracujeme. Do čokoládové směsi přidáme i mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto. Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Pozor – na správně upečeném brownies by se po propíchnutí špejlí, měly na špejli zůstávat drobečky. Po zchladnutí nakrájíme na kousky.
Připravíme si jahodovou zálivku (coulis). Jahody (100 g) rozmixujeme s cukrem (40 g) a propasírujeme přes cedník. Dochutíme citronovou šťávou (ale nemusíme).
Připravíme si karamelovou mřížku. Z cukru krupice (100 g) připravíme karamel, přidáme med a mícháme do mírného zchladnutí. Poté karamel nanášíme na silikonovou podložku s pomocí vidličky. Po vychladnutí opatrně odlepíme z podložky.
Jahody nakrájíme na čtvrtiny a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Do středu talíře dáme brownies, lehce zakápneme jahodovou zálivkou a přidáme čtvrtku jahody. Nakonec přidáme trochu karamelové mřížky a podáváme.