Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové clafoutis s třešněmi

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Třešně opláchneme, vypeckujeme a necháme odkapat v sítu. Vhodnou formu nebo vyšší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení a nemusíme ji již vymazávat a vysypávat). V míse smícháme mléko se smetanou ke šlehání, přidáme celá vejce a žloutky, hladkou mouku, kakao, cukr a špetku soli a vařečkou vše důkladně promícháme, až vznikne hladké řidší těsto. Odkapané třešně rozložíme na dno připravené formy a přelijeme je těstem. Povrch posypeme bílou čokoládou nakrájenou na drobné kousky, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Hotový nákyp necháme chvilku prochladnout, pak ho poprášíme moučkovým cukrem a podáváme ještě vlažný. Poznámka k receptu: Originální clafoutis se připravuje z hodně tmavých (černých) třešní, které můžete předem ochutit trochou griotky nebo jiného aromatického alkoholu. Výborné jsou i višně a kopeček šlehačky na ozdobení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monina |30. června 2013
ukládám do oblíbených a počkám s pečením do višní Odpovědět
Králíček |3. května 2013
Počkam si na třešně a zzusím Odpovědět
lucka9 |2. května 2013
to bude dobrota Odpovědět
Lucie10 |2. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
fionka |30. dubna 2013
vypadá perfektně a je celkem jednoduchá ukládám mnam Odpovědět
jitu3ka|30. dubna 2013
ukládám... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!