Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchněte ovoce a osušte ho. Nakrájejte ho na úhledné kousky, které budou dobře klouzat do pusy. U některých typů ovoce, jako jsou jablka, hrušky nebo banány, je vhodné předejít zhnědnutí tím, že ovoce namočíte na pár vteřin do vody smíchané s citronovou šťávou. Ovoce pak pečlivě osušte. Naaranžujte ovoce úhledně na servírovací talíř. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu. Rozřeďte smetanou, přidejte máslo a cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nalijte čokoládovou směs do nádoby na fondue a udržujte ji nad plamenem teplou. Položte na stůl misky s nasekanými mandlemi, lískovými oříšky a strouhaným kokosem, aby si hosté mohli po libosti posloužit. Nejdříve budou namáčet ovoce v rozpuštěné čokoládě a pak v připravených miskách s oříšky a kokosem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |22. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!