Opláchněte ovoce a osušte ho. Nakrájejte ho na úhledné kousky, které budou dobře klouzat do pusy. U některých typů ovoce, jako jsou jablka, hrušky nebo banány, je vhodné předejít zhnědnutí tím, že ovoce namočíte na pár vteřin do vody smíchané s citronovou šťávou. Ovoce pak pečlivě osušte. Naaranžujte ovoce úhledně na servírovací talíř. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu. Rozřeďte smetanou, přidejte máslo a cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nalijte čokoládovou směs do nádoby na fondue a udržujte ji nad plamenem teplou. Položte na stůl misky s nasekanými mandlemi, lískovými oříšky a strouhaným kokosem, aby si hosté mohli po libosti posloužit. Nejdříve budou namáčet ovoce v rozpuštěné čokoládě a pak v připravených miskách s oříšky a kokosem.