Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládové omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. V jiné míse dobře ušlehejte vejce, mléko a podmáslí. Vešlehejte do směsi rozpuštěné máslo. Udělejte důlek do středu suchých přísad a postupně do něj nalévejte směs vajec a mléka. Hmotu přitom důkladně promíchávejte a pokračujte, dokud nebude hladká. Nechte těsto odpočinout 15 minut, zároveň i zhoustne. Rozpusťte máslo v pánvi s nepřilnavým povrchem a silným dnem. Zahýbejte pánví, aby máslo rovnoměrně pokrylo dno. Vymažte máslem vykrajovátko ve tvaru hvězdičky o průměru 7 cm a položte ho na pánev. Lžící do něj přendejte 4 lžíce těsta. Jakmile se na spodní straně vytvoří krusta a navrchu bublinky, sundejte vykrajovátko z pánve a vyklepněte hvězdičku ven. Opečte na druhé straně dozlatova. Spotřebujte všechno těsto. Uchovejte hvězdičkové palačinky na talíři ve vyhřáté troubě. Podávejte s čokoládovou omáčkou a na ozdobení s různým drobným ovocem, jako jsou borůvky nebo rybíz. Čokoládová omáčka: Dejte do kastrolku na střední oheň strouhanou hořkou čokoládu (300 g) a množství mléka (250 ml) a svařte. Rozpusťte ve zbylém mléce (250 ml) kukuřičný škrob (2 lžičky) a vmíchejte ho do čokolády spolu s pískovým cukrem (100 g). Na mírném ohni stále promíchávejte, dokud nezhoustne. Odstavte omáčku z ohně a ušlehejte dohladka.