Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové kešu kuličky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Cukr nasypte do pánve s tlustým dnem a přidejte vodu, míchejte na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut, dokud směs nezkaramelizuje. Pánev odstavte z ohně, přidejte kešu a míchejte s ní tak, aby se úplně pokryly karamelem. Směs přeložte na vymazaný plech, nechte odstát asi 15 minut, dokud karamel neztuhne. Mezitím v horké vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Ztuhlou karamelovou směs přikryjte fólií a rozdrťte válečkem nebo paličkou. Takto vzniklý krokant dejte do mixeru a rozmixujte na prášek. Přidejte k čokoládě a nechte vychladnout, pak tvarujte kuličky. Můžete je dát do papírových košíčků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!