Malé šálky jemně vytřeme olejem, vyložíme fólií a pořádně jí přimáčkneme na stěny. Čokoládu na košíčky nalámeme a 4/5 jich nasypeme do kulaté kovové misky. V ní ji nad párou za stálého míchání lehce nahříváme, doku se nerozpustí. Pak přidáme zbylou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Podle potřeby misku znovu lehce zahřejeme. Tekutou čokoládu štětcem natíráme nejprve na stěny šálků a dáme ztuhnout. Podle potřeby čokoládu přihřejeme a vytřeme dna šálků. Zbytkem potřeme znovu stěny, dáme do lednice ztuhnout. Před plněním je vytáhneme ze šálků a opatrně z nich odstraníme fólii (není to jednoduché a chce to hodně trpělivosti). Čokoládu na pěnu rozpustíme stejným způsobem jako na košíčky, přidáme změklé máslo a mícháme dokud se všechno nespojí. Ušleháme žloutky s polovinou cukru a s chilli do pěny. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh, přidáme zbytek cukru a ušleháme dotuha. Do čokolády přimícháme rozšlehané žloutky, pak střídavě vmícháme sníh a smetanu ne příliš ušlehanou dotuha. Směs necháme v jmisce částečně ztuhnout. Ve druhé misce rozpustíme bílou čokoládu a postupně do ní zamícháme změklé máslo. Nakonec přidáme vlažný likér, čokoládovu pěnu promícháme a cukrářským sáčkem naplníme do 1/3 košíčků. Přidáme světlý krém a zakryjeme zbytkem pěny. Necháme ztuhnout a ozdobíme třešněmi (nebo jiným ovocem) potřenými citronem a posypanými cukrem.