Žloutky šleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáme kakao, vodu a olej. Dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a pak korpus přeřízneme na dvě stejné poloviny. Připravíme si čokoládový krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a čokoládou, kterou necháme malou chvilku změknout v mikrovlnné troubě. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi lehce dozlatova, od pánve v žádném případě neodcházíme a stále mícháme, jinak se lupínky snadno spálí. Na polovinu upečeného korpusu natřeme meruňkový džem, na džem rozetřeme polovinu krému. Z opražených lupínků si asi tři lžíce odsypeme stranou a zbytek rovnoměrně nasypeme na krém. Přiložíme druhou půlku korpusu a navrch natřeme druhou polovinu krému. Řezy odložíme do lednice a necháme dobře ztuhnout. Rozpustíme čokoládovou polevu a ztuhlé řezy polijeme. Nakonec je dozdobíme zbytkem opražených mandlových lupínků. Pro ty, co milují čokoládové moučníky, jsou řezy silně návykové.