Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové oválky + čtverečky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

OVÁLKY 1 tmavý piškotový plát, tuk a moučkový cukr na formičky; Krém: asi 480g hořká čokoláda 70%, 6dl smetany, 2 žloutky, 40g másla, 2 vanilkové cukry, 5 lžic likéru Milky Chocolate; Ozdoba: tmavá čokoládová poleva na přelití, šlehačka, čokoládové hoblinky, mochyně Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme z plotny. Do horké směsi přidáme máslo a nastrouhanou čokoládu, rozmícháme až se čokoláda úplně rozpustí, pak vmícháme žloutky a čokoládový likér. Menší oválné formičky vymažeme tukem a vysypeme moučkovým cukrem. Z piškotového korpusu vykrojíme oválky veliké jako formičky a vyložíme dno formiček. Na piškot nalijeme vyšší vrstvu připravené čokoládové hmoty a necháme v chladu ztuhnout. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Ztuhlé oválky opatrně vyndáme, přelijeme čokoládovou polevou a necháme znovu ztuhnout. Na konec na každý oválek nastříkáme kopeček šlehačky, ozdobíme mochyní a čokoládovými hoblinkami. ČTVEREČKY 250g hladká špaldová mouka, 250g másla, 120g moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 skořicový cukr, mouka na vál, asi 50g malinové marmelády na slepení; Ozdoba: 150g tmavé čokolády, 50g bílé čokolády V mouce na válu uděláme důlek a nasypeme do něj moučkový a skořicový cukr. Znovu uděláme důlek a do jeho středu dáme na kostičky nakrájené změklé máslo a přidáme vejce. Nožem nejdřív uděláme z vejce a másla kašičku, do té vmícháme cukry a uděláme hladké těstíčko. Na konec vmícháme mouku a rychle zpracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladu. Odležené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát asi 4mm silný a formičkou vykrojíme čtverečky. Přendáme je na plech s pečícím papírem a pečeme asi 4 minuty na 170°C. Necháme vychladnout a pak je po dvou slepíme marmeládou. Tmavou i bílou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a čtverečky nejdřív přelijeme tmavou čokoládou. Než ztuhne, kápneme do středu každého čtverečku trochu bílé čokolády a špejlí ji vytáhneme do stran, vzniknou tak hezké ornamenty. Ozdobené čtverečky necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!