Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové palačinky s višněmi

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu palačinek, skořicové šlehačky a čokoládové omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Náplň: Sceďte kompotované višně a ponechte si 1 1/4 hrnku (300 ml) šťávy na pozdější použití. Polovinu této šťávy svařte v kastrolku na mírném plameni s cukrem a skořicí. Ve zbývající šťávě rozmíchejte kukuřičný škrob. Když se začne šťáva s cukrem a skořicí vařit, pomalu vmíchejte rozmíchaný škrob. Pak rychle vyšlehejte dohladka a nechte přejít varem. Odstavte a vmíchejte višně. Palačinky: Ve středně velké míse promíchejte hladkou mouku (150 g), hořké kakao (2 lžíce) a prášek do pečiva (1 lžička). Přidejte pískový cukr (2 lžíce) a dobře rozmíchejte. Udělejte do středu směsi důlek a rozklepněte do něj vejce (lehce rozšlehané, 1 kus) a nalijte mléko (250 ml). Ušlehejte hladké těstíčko a přidejte rozpuštěné máslo (2 lžíce). Zakryjte a nechte odpočinout 15 minut. Rozpusťte na pánvi na mírném ohni trochu másla. Nalijte na dno tenkou vrstvu palačinkového těsta. Obracečkou zkontrolujte, zda spodní strana lehce zhnědla, a obraťte palačinku. Svrchní stranu opékejte už jen 1 minutu. Udělejte tolik palačinek, na kolik vám vystačí těsto. Na každý talíř položte dvě palačinky a lžící naplňte višňovou směsí. Přehněte každou palačinku na polovinu a pak zase na polovinu. Udržujte palačinky v teplé troubě, dokud je všechny nenaplníte. Skořicová šlehačka: Ušlehejte tuhou šlehačku (smetana ke šlehání, 250 ml) s moučkovým cukrem (1 lžíce) a skořici (mletá, 1 lžička). Podávejte palačinky s čokoládovou omáčkou a skořicovou šlehačkou. Čokoládová omáčka: Dejte do kastrolku na střední oheň strouhanou hořkou čokoládu (300 g) a množství mléka (250 ml) a svařte. Rozpusťte ve zbylém mléce (250 ml) kukuřičný škrob (2 lžičky) a vmíchejte ho do čokolády spolu s pískovým cukrem (100 g). Na mírném ohni stále promíchávejte, dokud nezhoustne. Odstavte omáčku z ohně a ušlehejte dohladka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!