Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové pusinky pavlova

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na ozdobu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Pavlova: Předehřejte troubu na 140 °C. Vyložte plech pečicím papírem. Ušlehejte vysokou rychlostí bílky, až se začne tvořit pěna. Postupně přidávejte cukr, až se začnou na sněhu tvořit růžky. Sněhová hmota by měla být hladká a lesknout se. Šlehejte, dokud se cukr zcela nerozpustí, neměl by ve sněhu křupat. Stěrkou opatrně vmíchejte ocet a vanilkovou esenci. Přes sítko přisypejte kakaový prášek a kukuřičný škrob. Vmíchejte stěrkou. Lžící naneste na plech 6 kopečků sněhové hmoty. Vytvarujte je tak, že okraje budou trochu vyšší než střed. Pečte cca 35-45 minut, až budou zvenčí suché. Vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte pusinkové těsto uvnitř zcela vychladnout. Na ozdobu: Rozmrazte ovoce (500 g zmraženého drobného kyselého ovoce např: maliny, jahody, rybíz, borůvky), slijte tekutinu a polovinu z ní si ponechte. Svařte tuto tekutinu v malém kastrolku na mírném ohni. Přidejte malinový džem (200 g) a prudce povařte 3 minuty. Odstavte a vmíchejte ovoce. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak dejte chladit do lednice. Před podáváním opatrně položte velké pusinky na servírovací talířky. Ušlehejte tuhou šlehačku (smetana ke šlehání, 250 g) a navršte ji do středu pusinek. Ozdobte směsí ovoce a ihned podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!