Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové řezy s mátou

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu náplně a polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní těsto: Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Připravte si čtvercovou formu 20 x 20 cm a vymažte ji máslem. Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečivá a sůl. Vmíchejte cukr. Nasekejte máslo a zapracujte do těsta, až bude připomínat drobenku. Vmíchejte vejce s vodou. Přendejte těsto do připravené formy tak, že vytvoříte hladkou vrstvu. Pečte 15-20 minut, dokud nebude těsto pevné na dotek. Nechte zcela vychladnout ve formě. Náplň: Ve středně velké míse promíchejte moučkový cukr (350 g) a mátový likér (1 lžíce) dohladka. Vmíchejte takové množství mléka (2 lžíce), abyste vytvořili krémovou směs. Natřete směs na upečené spodní těsto. Poleva: Pozvolna rozpusťte čokoládu (125 g nahrubo nasekané hořké) a máslo (80 g). Nalijte polevu na mátovou vrstvu. Vidličkou ozdobně rozbrázděte povrch. Nechte tuhnout cca 30 minut. Nakrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
liza |8. ledna 2013
z mátou jsem ještě nic nepekla, zní to zajímavě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!