Pozn.: Přesné ingredience na výrobu omáčky jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Těsto na tagliatelle: Přesijte mouku, kakaový prášek a sůl na čistou pracovní plochu (ideálně na dřevěný vál) a udělejte do středu dolíček. Vlijte do dolíčku ušlehaná vejce. Prsty zapracujte vejce do mouky. Dejte pozor, abyste neporušili hráz z mouky kolem vajec, jinak se vám rozlijí ven. Vyválejte z těsta kouli. Zpracovávejte těsto cca 20 minut, dokud nebude hladké a hedvábné. Zabalte těsto do kuchyňské fólie a nechte ho 30 minut odpočívat. Rozdělte těsto na několik kousků. Prožeňte jeden kousek strojkem na výrobu těstovin, nastaveným na největší tloušťku. Pokračujte a prostrkávejte těsto strojkem, přičemž tloušťku snižujte vždy o jeden vroubek, abyste se dostali na požadovanou sílu. Možná budete muset těsto při zpracovávání přeložit, abyste získali rovnoměrný plát. Poprašte těsto semolinou a zakryjte ho čistou suchou utěrkou. Nastavte strojek na šířku 5 mm a prožeňte jím každý plát těsta. Uvařte těstoviny al dente ve velkém hrnci s osolenou vodou. Omáčka: Zatímco se těstoviny vaří, rozpusťte v malém kastrolku máslo (180 g) a vhoďte do něj lístky šalvěje (čerstvé, 24 lístečků). Sceďte tagliatelle a promíchejte je zlehka s máslem a šalvěji. Velkou vidlicí naberte čtvrtinu uvařených těstovin, dejte na talíř a stočte do tvaru hnízda. Doprostřed dejte tři kusy mozzarelly (dobře osušené, o velikosti křepelčího vejde, 12 kusů) a ochuťte čerstvě namletým růžovým pepřem. Zopakujte se zbylými těstovinami a sýrem a vytvořte celkem 4 porce. Podávejte horké.