Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové trojhránky

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
196× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: 2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku, oleje, 2 lžíce kakaa Krém: 2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru Čokoládová poleva: 2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega) Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience. Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém. V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
vypadjí krásně :) Odpovědět
Tea |18. února 2013
Vyzkouším Odpovědět
monies87 |18. února 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
Šuldeska |17. února 2013
Nádhera a budou určitě výborné. Odpovědět
sussan |16. února 2013
Vypadá to báječně. :) Odpovědět
JanaB |15. února 2013
Pěkné. Odpovědět
slavuska |14. února 2013
vypadají luxusně Odpovědět
liza |12. února 2013
krásné řezy Odpovědět
dajul |12. února 2013
krásné Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!