Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové vějířky palmiers

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vyložte plech papírem na pečení. V malém kastrolku rozpusťte na mírném ohni máslo. Přidejte čokoládu a umíchejte dohladka. Odstavte a nechte vychladnout. Poprašte vál (pracovní plochu) moučkovým cukrem a na něj položte listové těsto. Vyválejte obdélník 30 x 25 cm. Seřízněte okraje, aby byly opravdu rovné. Přehněte podélně těsto napolovic tak, že se oba okraje dotknou uprostřed. Udělejte do těsta rýhu v místech, kde se oba okraje dotkly, a opět ho rozbalte. Když čokoládová směs vychladne a zhoustne, rychle ji nalijte na těsto, aby neztuhla. Pomocí stěrky ji rovnoměrně rozetřete po těstě. Je důležité, aby čokoládová vrstva nebyla příliš tlustá, protože během pečení se bude roztékat. Poprašte kakaem. Začněte rolovat okraje těsta směrem k vyznačené rýze ve středu. Nejdřív z jedné strany, pak z druhé, až se vzájemně uprostřed dotknou. Opatrně obalte v moučkovém cukru, který zbyl na válu, a přendejte na talíř. Chlaďte v lednici 15 minut. Až těsto ztuhne, nakrájejte ho kolmým řezem na 5 mm tenké plátky. Přendejte je na připravený plech a dodržujte mezi nimi vzdálenost 2,5 cm. Pečte cca 8-10 minut dozlatova. Přendejte vějířky na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!