ROLÁDA S TVAROHEM Těsto: 4 žloutky, 110g moučkového cukru, 110g másla, 110g strouhaných piškotů, 50g strouhané čokolády, vanilkový cukr na posypání, nasekaná čokoláda na posypání Náplň: 1/2kg měkkého tvarohu, 2 vejce, kousek másla, nastrouhaná citron. kůra, vanilkový cukr Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nastrouhané piškoty a nastrouhanou čokoládu, promícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, uhladíme a pečeme cca 12 minut na 180°C. Jestli je upečené zkusíme špejlí v prostředku těsta, po vytažení musí zůstat suchá a čistá. Ještě teplý plát překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme pečící papír, plát v utěrce zarolujeme a necháme vychladnout. V míse rozmícháme měkký tvaroh s vejci, citronovou kůrou a malým kouskem změklého másla na hladký krém, podle chuti osladíme vanilkovým cukrem. Vychladlý plát rozvineme, potřeme tvarohovou náplní a znovu svineme do rolády, nakonec posypeme vanilkovým moučkovým cukrem a kousky čokolády. STŘÍŠKA 4 vejce, 90g třtinového cukru, 90g mouka špald. hladká, 30g karob, 1 vanilk.cukr, 1/2 kypř.prášku Náplň: 1/2kg mascarpone, 1/4kg hořké čokolády, 200ml smetana 33%, 150g mléčné čokolády, 100g moučkového cukru, 8 plátků želatiny Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny (nejlépe el.šlehačem). Zlehka po částech přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a karobem, umícháme hladké těsto a rozetřeme na plech s pečícím papírem, uhladíme a pečeme asi 15 minut na 200°C. Horký plát překlopíme na čistý pečící papír a necháme vychladnout. Pak opatrně papír, na němž se těsto peklo, stáhneme a plát nakrájíme na 3 široké pruhy. Trojúhelníkovou formu vyložíme mikrotenem a boky vyložíme dvěma pruhy upečeného těsta. Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody a pak ji rozpustíme podle návodu. Mascarpone s cukrem rozmícháme metličkou, vmícháme rozpuštěnou želatinu a po částech vmícháme i ušlehanou smetanu. Hořkou i mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Mléčnou čokoládu promícháme s připraveným krémem, polovinu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a naplníme půlku formy. Do zbytku krému vmícháme ještě navíc rozpuštěnou hořkou čokoládu, promícháme a tímto tmavším krémem naplníme cukrářským sáčkem zbylou část formy. Uhladíme, zakryjeme posledním pruhem upečeného těsta, zakryjeme fólií a necháme ztuhnout v chladu. Hotovou stříšku opatrně vyklopíme, stáhneme fólii a nakrájíme na řezy.